Startlap - www.startlap.hu (2024)

Startlap - www.startlap.hu (1)

agrotrend.hu1 órája

Időjárás-2024.06.30. Vasárnap

A vastagabb fátyolfelhőzet kelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte sok napsütés valószínű, amit az érkező szaharai por szűrtebbé tehet. Csapadék nem várható. A délies irányú szél nagy területen megélénkül, főként az Észak-Dunántúlon erős lökések is lehetnek. A délutáni 32, 37 fokról késő estére 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Startlap - www.startlap.hu (2)

portfolio.hu1 órája

Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Június 30-án és július 7-én rendkívüli nemzetgyűlési választásokat tartanak Franciaországban. A voksolás hatalmas kudarc lehet Emmnauel Macron francia elnöknek és pártjának, miközben legfőbb ellenfele, a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés előretör, és akár az abszolút többséget, ezzel a kormányrudat is megszerezheti. Mi a tétje a választásoknak F

Startlap - www.startlap.hu (3)

szakmatszerzek.hu4 órája

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A Semmelweis Egyetem kutatása kimutatta, hogy a cukorbetegség jelentősen növeli a rák kockázatát, különösen a 40-54 évesek körében. Összefüggés a cukorbetegség és a daganatos megbetegedések között A Nemzetközi Diabétesz Szövetség adatai szerint 2023-ban világszerte 537 millió felnőtt élt cukorbetegséggel. Magyarországon 2021-ben több mint 661 ezer

Startlap - www.startlap.hu (4)

telex.hu9 órája

Egy évvel több idejük van, de Pikóéknak kell megoldani az NKE-bővítéssel kiszorulók lakhatását

A kormány új rendelet egy év haladékot adott a kerületnek, de továbbra sem segít az állami kisajátítás miatt a lakhatásukat elvesztő családokon.

Startlap - www.startlap.hu (5)

telex.hu10 órája

Soha nem volt ekkora esély rá, hogy kormányra kerüljön a francia szélsőjobb, de sarokba is szorulhatnak Le Penék

Macron az EP-választás estéjén kockázatos húzással előrehozott parlamenti választás kiírását jelentette be. Le Pen Nemzeti Tömörülése a legerősebb párt, de az esetleges visszalépések és a három nagy blokk miatt többféle forgatókönyv is elképzelhető. A vasárnapi első forduló után tisztulhat igazán a kép, de könnyen újabb patthelyzet állhat elő.

Startlap - www.startlap.hu (6)

telex.hu12 órája

Tilos belépni a szolnoki strandra, aminek a felújítására öt év és 10,5 milliárd forint ment el

Várhatóan ezen a nyáron sem nyitják meg Szolnokon a Tiszaligeti Strandfürdőt, amelynek még 2019-ben kezdték meg a felújítását. A városvezetés előre nem látható medencerepedésre, nem megfelelő termálkutakra, és az építőipari áremelkedésre hivatkozik. A befejezés az új, ellenzéki hátterű polgármesterre marad.

Startlap - www.startlap.hu (7)

telex.hu13 órája

Két nap alatt öten haltak vagy sérültek meg az Alpokban

A rossz időjárási viszony és a heves havazás miatt a mentőcsapatok szerint el kéne inkább halasztania a túrázóknak az alpoki útjaikat.

Startlap - www.startlap.hu (8)

telex.hu14 órája

Kipróbáltuk az új balatoni katamaránt, egy kényelmes hajót kaptunk, zéró kilátással

A Bahart két új balatoni katamaránja kényelmi szempontból minőségi javulást jelent az eddigi hajókhoz képest. Csak az kár, hogy a kapitányfülke a kilátás rovására ment, kiherélve ezzel a Balaton-átszelés egyik lényegét.

Startlap - www.startlap.hu (9)

mfor.hu14 órája

Sikerül Orbán Viktor barátainak hátba szúrni Ukrajnát?

Ukrajna szempontjából is sorsdöntő fordulatok jöhetnek a NATO-n és az Európai Unión belül. Mi lesz, ha Marine Le Pen nyeri a francia választást, Trump pedig az amerikait? Miért kell aggódnunk Putyin és Kim Dzsong Un barátkozása miatt? Erről is beszélgetett Káncz Csaba külpolitikai szakértővel Litván Dániel.

Startlap - www.startlap.hu (10)

telex.hu16 órája

Azonnali hatállyal kirúgták a Főkert főigazgatóját

Szakmai körökben értetlenül állnak a döntés előtt, mivel Zakar András irányítása alatt számtalan zöld újítással lett gazdagabb a főváros, amiért a Főkert díjakat is nyert. A Budapesti Közművek Zrt. arra a kérdésünkre, hogy miért rúgták ki a főigazgatót azt a nehezen értelmezhető választ adta, hogy "a nagyvállalati világban a különböző vezetői szint

Startlap - www.startlap.hu (11)

portfolio.hu16 órája

Feszült a helyzet Ukrajna és Oroszország legnagyobb szövetségesének határán

Fehéroroszország megerősítette légvédelmi erőit az ukrán határ mentén a fokozott ukrán dróntevékenység miatt - közölte szombaton a minszki védelmi tárca sajtószolgálata.

Startlap - www.startlap.hu (12)

portfolio.hu19 órája

Menekülnek a toborzás elől az ukrán férfiak, 8000 euróért szöktetnék őket

Dmytro, a 31 éves harkivi fotós már hónapok óta zárkózottan él lakásában, hogy elkerülje a hadseregbe való bevonulást. - írta meg a The Guardian. A háború kezdete óta ukrán férfiak ezrei lépték át illegálisan az ukrán határt, hogy elkerüljék a sorozást, annak ellenére, hogy az ország tiltja a 18 és 60 év közötti férfiak távozását.

Startlap - www.startlap.hu (13)

blikk.hu20 órája

Depressziós gyermek életét mentette meg az angyalföldi iskolaőr

Figyelnek a nehéz sorsú gyerekekre, kiszűrik azokat, akik rosszban sántikálnak, de arra is volt példa, hogy életet mentettek az iskolaőrök.

Startlap - www.startlap.hu (14)

telex.hu22 órája

Bod Péter Ákos: Nem kell attól félni, hogy Orbán foglyul ejti az Uniót

A volt jegybankelnök szerint először Magyarországon kéne javítani a versenyképességet, utána kellene az EU-s szintről beszélni.

Startlap - www.startlap.hu (15)

mfor.hu23 órája

Lemondott nagy tervéről Orbán Viktor

A magyar miniszterelnök már elvetette, hogy a "szuverenista jobboldal" egy frakcióba tömörüljön az Európai Parlamentben (EP).

Startlap - www.startlap.hu (16)

blikk.hu1 napja

Mi történik az Alpokban? Sorra halnak az emberek, a mentőcsapatok folyamatosan dolgoznak, öt áldozat van

A francia és olasz mentőszolgálatok pénteki közleménye szerint szerdán és csütörtökön összesen 5 ember vesztette életét az Alpokban, többségük a Mont Blanc hegységnél. A francia oldalon elhunyt hegymászók között egy cseh, egy lengyel és egy tajvani állampolgár is van. Folyamatosan dolgoznak a mentőcsapatok.

Startlap - www.startlap.hu (17)

telex.hu1 napja

Esterházy Márton: Péter nem jött ki minden meccsemre, de én azért elolvastam a könyveit

Zöld-fehér szív, mexikói futball-vb, az író testvér – ezek mentén emlékezik vissza az egykori válogatott labdarúgó Veiszer Alinda műsorában.

Startlap - www.startlap.hu (18)

portfolio.hu1 napja

Vészesen közel került két ország egy regionális háborúhoz Kína szomszédságában – Bármikor elszabadulhat a pokol

Mianmarban 2021 februárjában tört ki véres polgárháború, amikor a hadsereg puccsal átvette a hatalmat. A már több mint három éve tartó harco*k során több ezren vesztették az életüket és rengetegen menekültek el otthonukból. Az összecsapások eddig kizárólag a délkelet-ázsiai ország területét érintették, bár már előfordult, hogy véletlenül valamelyik

Startlap - www.startlap.hu (19)

blikk.hu1 napja

Mi történt A Viszkis bűntársával? Az egyik jó útra tért, a másik visszakerült a sittre

A Viszkisként elhíresült Ambrus Attila hat éven át fosztogatta a magyar bankokat, összesen tizenhárom pénzintézetet rabolt ki és csaknem 140 millió forintot zsákmányolt. Ám mindezt nem egyedül vitte véghez, bűntársa Orbán Gábor volt, aki a történtek óta eltűnt a nyilvánosság elől. Lapunk azonban most nyomozásba kezdett, és mint kiderült, azóta is v

Startlap - www.startlap.hu (20)

hirtv.hu1 napja

Párizs 2024 - küzdelem a Szajnával

Kevesebb mint egy hónappal a párizsi olimpia előtt még mindig nem elég tiszta a Szajna vize ahhoz, hogy otthont adhasson az ötkarikás versenyeknek.

Startlap - www.startlap.hu (21)

portfolio.hu1 napja

Iszlamistákat szankcionált az EU

Az Európai Unió Tanácsa pénteken újabb szankciókkal sújtott két szélsőséges palesztin iszlamista szervezetet, a Hamászt és a Palesztin Iszlám Dzsihádot.

Startlap - www.startlap.hu (22)

portfolio.hu1 napja

Lázár János betiltotta a home office-t a MÁV-nál

Lázár János építési és közlekedési miniszter friss határozatának értelmében nem lehet otthonról dolgozni 2024. július 1-től a MÁV-VOLÁN-csoport munkavállalóinak a 24.hu információi szerint.

Startlap - www.startlap.hu (23)

magyarmezogazdasag.hu1 napja

Lipicaiak a brit királyi család szolgálatában

Magyar tenyésztésű lipicai lovakat ajándékozott Magyarország nevében Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter III. Károly királynak koronázási ajándékként. A miniszter pénteken adta át a Brit Királyi Hadsereg részére a lovakat, Londonban.

Startlap - www.startlap.hu (24)

portfolio.hu1 napja

A Google Maps buktatta le az amerikai haditengerészet új csúcsfegyverét

Az interneten keringő hírek szerint a Google Maps-en egy különleges objektum tűnt fel, amely az amerikai hadsereg legújabb tengeralattjáró drónja lehet. Az észlelés helyszíne a kaliforniai Port Hueneme haditengerészeti bázis, ahol a Manta Ray névre keresztelt pilóta nélküli víz alatti jármű (UUV) látható - írta meg az USA Today.

Startlap - www.startlap.hu (25)

444.hu1 napja

Mások Balog lotyójának nevezik, mondta a szentendrei múzeum frissen megszavazott igazgatónőjéről a magyar művészek krémje által támogatott Gulyás Gábor

Áll a bál a helyi civil ellenzék által vezetett városban, ahol igazgatót keresnek a Ferenczy Múzeumba. Két egykori igazgató mellett Balog püspök volt munkatársa is pályázott, sőt nyert is a helyi művészek favoritjával szemben. Hobótól Radnóti Sándoron át Fábry Sándorig egy rakás híresség és művész állt Gulyás mellé, akit radikális hangulatba hozott

Startlap - www.startlap.hu (26)

portfolio.hu1 napja

Egyre nagyobb bajban Macron: új közvélemény-kutatások láttak napvilágot

A francia politikai színtér újabb fordulatot vett, miután a szélsőjobboldali Nemzeti Összefogás (RN) tovább növelte előnyét a parlamenti választások vasárnapi első fordulója előtt. Az utolsó kampánynapon közzétett felmérések szerint Marine Le Pen bevándorlásellenes, euroszkeptikus pártja egyre közelebb kerül az abszolút többség megszerzéséhez - jel

Startlap - www.startlap.hu (27)

portfolio.hu1 napja

Körbenéztek kicsit az ukránok Oroszország szövetségesénél - Kiborult az államvezetés

A fehérorosz határőrség és védelmi minisztérium egy biztonsági incidens után megerősíti az ország Ukrajnával közös határát - tudatta pénteken közleményben a fehérorosz határőrség.

Startlap - www.startlap.hu (28)

444.hu1 napja

Egy lélek se vette észre, hogy Orbán éppen el akarja foglalni Brüsszelt, talán azért, mert nem volt mit észrevenni

A miniszterelnök a kampányban kockázatos módon, de nem teljesen alap nélkül Brüsszel elfoglalását vizionálta. Az európai szélsőjobbos áttörés azonban elmaradt. Az Európai Bizottság vezetője az lett, akit Orbán nagyon nem akart.

Startlap - www.startlap.hu (29)

portfolio.hu1 napja

Tényleg jön az új csomag és lesz adóemelés? Ezt lépheti meg az Orbán-kormány

Nehéz helyzetben van a kormány a költségvetés miatt. Idén még a megemelt hiánycélt is elvétheti a kabinet, az államadósság növekedhet, a hitelminősítők árgus szemekkel figyelnek és konszolidációs csomagot várnak, közben pedig a kormánynak mozgásteret kell találnia a 2026-os parlamenti választásokhoz közeledve a "lazításnak", a gazdaságélénkítő-támo

Startlap - www.startlap.hu (30)

telex.hu1 napja

Félelem és rettegés lett úrrá a demokratákon Joe Biden vitaszereplése után

Az elnök kora miatt aggódók újabb muníciót kaptak az első elnökjelölti vitán, amin az újrázni készülő Biden rövidzárlatok sorát produkálta. Vannak, akik arról susmorognak, hogy le kéne cserélni az elnökjelöltet még az augusztusi jelöltállító konvenció előtt. Kamala Harris alelnök viszont megvédte Bident, aki pedig azzal érvelt, hogy nehéz vitázni e

Startlap - www.startlap.hu (31)

alternativenergia.hu1 napja

Az év emlőséhez kapcsolódó rajzpályázatot hirdetnek fiatalok számára

Az év emlőséhez, a vadmacskához kapcsolódó kreatív alkotópályázatot hirdet fiataloknak a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és az Agrárminisztérium.

Startlap - www.startlap.hu (32)

444.hu1 napja

Aggodalommal tölti el az Egyesült Államokat, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálatot indított az Átlátszó ellen

Az amerikai külügy szerint a lépés a független szervezetek zaklatására, megfélemlítésére és megbüntetésére irányul, ellentétes a demokratikus kormányzás jogállamiságban gyökerező elveivel.

Startlap - www.startlap.hu (33)

portfolio.hu1 napja

Leszámolásra készül Amerika Oroszországgal szemben: az egész világ szeme láttára rúgnak bele Moszkvába

Az Egyesült Államok pénteken az ENSZ Biztonsági Tanácsában felelősségre akarja vonni Oroszországot az észak-koreai fegyverembargó megsértése miatt, és ki fogja kérni Kína véleményét a Moszkva és Phenjan közötti növekvő kapcsolatokról - mondta Robert Wood, az Egyesült Államok helyettes nagykövete.

Startlap - www.startlap.hu (34)

mfor.hu1 napja

Orbán Viktort lenyomta Giorgia Meloni

Az EP konzervatív frakciójában megegyeztek a fontos pozíciókról a legnagyobbak, köztük a lengyel Jog és Igazságosság és az Olaszország Fivérei.

Startlap - www.startlap.hu (35)

hirtv.hu1 napja

Izrael is beszállhat az orosz-ukrán háborúba

Izrael eddig visszautasította Ukrajna katonai segítségre vonatkozó kéréseit, most azonban, legalábbis a fegyverszállítások szintjén, belépne a konfliktusba.

Startlap - www.startlap.hu (36)

444.hu1 napja

Visszaszólt a Szuverenitásvédelmi Hivatal a független sajtót féltő Múosz-nak

Szerintük a Múosz egyszer sem foglalkozott "a magyar nyilvánosságra gyakorolt legkomolyabb, önkényesen és átláthatatlanul végzett cenzúrával", amit "a globális technológiai nagyvállalatok végeznek világszerte, és így Magyarországon is".

Startlap - www.startlap.hu (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 6084

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.